Vliegen en springen
Uiteindelijk is het me gelukt om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan; high-speed-fotografie. Met deze techniek ben ik in staat om dé essentie van veel dieren in beeld te brengen. Vlinders vliegen, libellen klapwieken door de lucht en sprinkhanen spreiden de vleugels in de sprong. De beelden van de schijnbaar in hun actie bevoren dieren geeft een unieke kijk op het gedrag van deze dieren.

Techniek
Deze wijze van fotografie kent een belangrijke technisch basis. Met speciale flitsers worden belichtingstijden tot 1/20.000 seconde gerealiseerd. Daarmee zijn de meeste vleugels van insecten en de krachtige sprong van kikkers en sprinkhanen tot stilstand te brengen.
De opname wordt door de dieren zelf gemaakt. Op het moment dat ze een laser-straaltje doorbreken gaat de camera af. Gezien de hoge snelheid van de meeste insecten, is het ondoenlijk om zelf de ontspanknop te bedienen.

Beelden
In de galerij high-speed vindt u beelden van deze bijzondere manier van natuurfotografie. Ook in de andere galerijen zijn vliegende of springende dieren te aanschouwen.
 
krekels@worldonline.nl    © René Krekels   2009