PRESENTATIES
  TE BOEKEN IN 2010INSECTEN IN BEELD     
Vliegend door de microkosmos

René Krekels richt de camera vooral op kleinere dieren, van insecten tot amfibieën. Zijn beelden zijn veelvuldig in boeken en tijdschriften gepubliceerd, zoals Grasduinen, Op Pad en Zin. De bioloog en fotograaf heeft een voorkeur voor diergedrag. Broedende oorwormen of libellen die onder water hun eitjes in planten prikken, prikkelen zijn fotografische passie. Gedurende de presentatie komt de grote variatie binnen het insectenrijk dan ook ruim aan bod.

De vliegkunst van insecten fascineerde René al geruime tijd. Het fotograferen van de sierlijke vlucht van een vlinder of een grotesk snorrende meikever bleek echter niet eenvoudig te zijn. Ontploffende flitsers en vele diafilms zonder bruikbaar beeld waren zijn deel. Uiteindelijk is het hem gelukt om met high-speed-fotografie vliegende en springende dieren in unieke beelden vast te leggen. Tijdens de presentatie vlieg je dan ook mee in de wereld van de microkosmos vol verrassende actie en verstilde schoonheid.

Een andere manier van presentatie van de beelden heeft eveneens zijn interesse. Droog beeld brengt niet altijd de juiste beleving met zich mee. Met het programma ‘Wings platinum’ toont René daarom korte ‘dierportretten’. Met muziek als een wezenlijke ondersteuning krijgt de presentatie meer ‘performance’ en wordt meer een voorstelling. Een voorbeeld is te zien hieronder; een meikever komt letterlijk voorbijvliegen.
Lastig uit te leggen eigenlijk wat er precies te beleven valt gedurende de avond, je moet het eigenlijk gewoonweg zien ..... dus tot ziens bij de presentatie!voorbeeld uit
'INSECTEN IN BEELD' - MEIKEVER IN VLUCHT

 
REPTIELEN EN AMFIBIEËN IN BEELD

Kleinere dieren, van insecten tot amfibieën zijn mijn hoofdonderwerp binnen de fotografie. Deze beelden zijn veelvuldig in boeken en tijdschriften gepubliceerd, zoals Grasduinen, Op Pad en Zin. Naast biologie studeerde ik fotografie aan de Fotovakschool in Apeldoorn en ontwikkelde een fotografische voorkeur voor het gedrag van dieren. Verborgen levenswijzen probeer ik in beelden vast te leggen. In de serie ‘Reptielen en amfibieën in beeld’ komen alle Nederlandse soorten voorbij. Wat maakt ze zo bijzonder, en wat doen ze zoal? Ooit gezien hoe watersalamanders paren ? Je ziet een groene kikker in volle pracht het water induiken. Door gebruik te maken van high-speed-fotografie vliegen letterlijk de spetters ervan af. Ook ‘gewone’ soorten blijken een verborgen, intrigerend leven te leiden. In een portret van de bruine kikker zien we het kikkereitje uitgroeien tot larve en jonge kikker. Vervolgens volgen we de volwassen kikker in het voorjaar, op haar pad naar het mooiste nachtelijke koor van Nederland.


voorbeeld uit
'REPTIELEN EN AMFIBIEËN IN BEELD' - STUKJE UIT INTRO
PRESENTATIES  IN  2010


26 januari 2010   GENNEP

INSECTEN IN BEELD

IVN Maas en Niers   
   Verenigingsgebouw 't Leger
Kampweg 10    6591 XV Gennep   
20.00 uur - 22.00 uur7 april 2010    NIJMEGEN

AMFIBIEËN EN REPTIELEN IN BEELD

Groei en Bloei afdeling Nijmegen   
Wijkcentrum Dukenburg
Meyhorst 70-39   Nijmegen   
20.00 uur - 22.30 uur25 oktober 2010    GEERTRUIDENBERG

INSECTEN IN BEELD

Tuinvriendenclub Geertruidenberg
"In Den Hollandschen Tuyn"   
Cultureel Centrum De Schattelijn
Vismarktstraat 4a    4931 AZ Geertruidenberg      
20.00 uur - 22.30 uurPRESENTATIES  UIT 2009

10 april 2009   CHAAM

INSECTEN IN BEELD

Natuurvereniging Mark en Leij   
Café Bellevue    Dorpstraat 27    4861 AA Chaam   
20.00 uur - 22.30 uur12 februari 2009  ROOSENDAAL

INSECTEN IN BEELD

Groei en Bloei afdeling Roosendaal   
Verkadehuis    Kade 24    4703 GG Roosendaal   
20.00 uur - 22.30 uur14 januari 2009  BREDA

AMFIBIEËN EN REPTIELEN IN BEELD

Groei en Bloei afdeling Breda en omstreken  
Prinsentuin College    Frankenthalerstraat 15    4816 KA Breda   
19.30 uur - 22.00 uur

krekels@worldonline.nl    © René Krekels   2009